0571 – 27 23 80

De plaatsing van de motor is voor fabrikanten een bewuste keuze. Om u verder op weg te helpen vindt u hieronder een overzicht van verschillende motoren met de bijbehorende uitleg.

Voorwiel motor

Double_i_GRIJS_04507781_034.1Bij ritjes in de stad worden vaak fietsen ingezet met een voorwielmotor. Ze zijn eenvoudig in gebruik en in combinatie met een gesloten kettingkast vereisen ze weinig onderhoud. De montage van het systeem is vaak gemakkelijker, omdat er niets veranderd hoeft te worden aan de vorm van de fiets. Nadelig  is wel dat de motor tijdens het rijden een trekkend gevoel geeft aan de fiets.

 

 

 

 

 

Midden motor

middenmotor

Een middenmotor biedt veel voordelen. Het gecentreerde gewicht geeft stabiliteit, de motoren zijn vaak duurzaam en de regeleenheid met bijbehorende sensoren zit netjes weggewerkt in de motor tegen vocht. Verder voelt de ondersteuning natuurlijk aan, doordat de kracht direct versterkt wordt bij de trapas. Er zullen ook geen problemen met sensors ontstaan bij het vervangen van de voor-of achterband. Kortom duurzaam, stabiel en veelzijdig in gebruik.

 

 

 

 

Achterwiel motor

ION_E-Speed_H_ZWART_04501804_031.1Achterwielmotoren staan er bekend om stil te zijn. Deze motoren worden vooral ingezet bij sportief en recreatief gebruik, aangezien fabrikanten niet anders kunnen dan deze uit te voeren een derailleur. Dit systeem levert een sportieve en soepele rijervaring op.