0571 – 27 23 80

In de afgelopen jaren is het gebruik van elektrische fietsen sterk toegenomen. Waar de forens eerder voornamelijk reisde met een auto heeft hij deze ingeruild voor een elektrische fiets. Met de komst van de Speed pedelec ook wel snelle elektrische fiets of high speed fiets genoemd is het nog aantrekkelijker geworden om de auto te laten staan. Trajecten zoals Deventer – Apeldoorn of Twello – Zutphen nemen op de “gewone fiets” voor velen teveel tijd in beslag waardoor men snel de auto pakt. Nu, met de speed pedelec is het mogelijk geworden om grotere afstanden sneller te overbruggen zonder extra inspanning te leveren.

 

STROMER ST2S alternatief vervoer auto

Wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van de speed pedelec?

 

Tijdsbesparend

Met een Speed pedelec bent u bij stadsritten sneller op de plaats van bestemming dan met de auto, zelfs op ritten buiten de stad kunt u makkelijk concurreren met de auto.

Verbeterde conditie

Het mooie van een speed pedelec is dat u ook zelf nog een krachtsinspanning moet leveren, hoeveel dit is kunt u zelf eenvoudig instellen. Zo beweegt u meer, en zal uw conditie verbeteren.

Milieuvriendelijk

Het energie verbruik van een speed pedelec is zeer gering, zeker wanneer u dit vergelijkt met de energie die een auto verbruikt. Daarbij heeft u het voordeel dat u de spitsdrukte eenvoudig kunt vermijden, er bestaat zelfs de mogelijkheid subsidie te krijgen wanneer u van een auto overstapt op een high speed elektrische fiets.
Geldbesparend

Met een speed pedelec bespaart u op brandstof, onderhoud en parkeergeld. Een auto kost per maand al snel enkele honderden euro’s. Krijgt u reiskosten vergoeding? Tel dat erbij op en u zult versteld staan hoe snel u de investering hebt terug verdiend.

Kortom, een speed pedelec is een sportief, milieuvriendelijk en economisch alternatief voor de auto.

Nieuwsgierig geworden?

Bij ons kunt u terecht voor uitgebreide informatie over de speed pedelec. Ook is het mogelijk om zelf proef te rijden. We hebben onder andere de Stromer ST1, Stromer ST2 en de Kalkhoff integrale als testfiets beschikbaar. Ook de voor de Sparta E-speed kunt u bij ons terecht.  Zo kunt u, indien gewenst, zelf ervaren welke voordelen een snelle elektrische fiets te bieden heeft  voor uw rit naar het werk .