Zomer-beurt

Onbezorgt fietsen tijdens uw vakantie?

Het zomerseizoen is weer in volle gang. Velen maken zich klaar voor de vakantie om zo even te ontsnappen aan het drukke bestaan. Fietsen is tijdens de vakantie nog steeds populair een populaire bezigheid maar om optimaal van uw fiets te kunnen genieten is het belangrijk dat deze technisch in een goede staat verkeerd.

Omdat ieder type fiets om specifiek onderhoud vraagt nodigen wij u uit om eens onze werkplaats in te lopen. Op deze manier krijgt u passend advies afgestemd op uw fiets en het gebruik ervan.

Er zijn natuurlijk verschillende onderhoudspunten die belangrijk zijn om zelf bij te houden. Het smeren van de ketting en het schoonhouden van uw fiets zijn bijvoorbeeld belangrijk om het maximale uit uw fiets te halen en potentiële mankementen vroegtijdig te ontdekken. Ook hierover geven wij u graag vrijblijvend advies.

zomerbeurt normaal

Bij deze beurt controleren we alle gebruikelijke onderhoudspunten zoals de ketting, de verlichting, de wielen,
de banden (die we tevens controleren op voldoende grip) en de andere punten zoals op de in onze werkplaats aanwezige checklist staan vermeld. Uiteraard met de kwaliteit die u van ons gewend bent, zo kunt u zorgeloos het nieuwe seizoen tegemoet

Heeft u een elektrische fiets? Dan controleren we het elektrische systeem zorgvuldig en zullen we de connectoren reinigen en behandelen, om zo de kans op een storing tot een minimum te reduceren.

zomerbeurt groot

Net zoals bij de voorjaarsbeurt normaal wordt bij de voorjaarsbeurt groot ook de hele fiets gecontroleerd op alle gebruikelijke onderhoudspunten. Bijkomend is dan uitgebreid onderhoud aan uw versnellingsnaaf of derailleur en mogelijk aan de verende voorvork. Daarbij zullen we ook alle kabels vervangen, om zo uw fiets weer in “nieuwstaat” af te leveren.

Ook hier geldt weer: Heeft u een elektrische fiets? Dan zullen we deze ook elektrische volledig nalopen, afstellen en updaten. Daarbij zullen we ook de connectoren reinigen en beschermen. Indien gewenst kunnen we voor de accu ook een capaciteitstest uitvoeren.

Uw fiets in vertrouwde handen