Selecteer een pagina

High-end techniek

Onze technische keuzes

Bij ’t Polletje zijn we van mening dat een fiets en zijn accessoires goed moeten zijn. Maar wat is nou goed? Op basis van onze ervaring en praktijkkennis hebben we een voorselectie gemaakt. Daarbij kijken we naar onze leveranciers, de afmontage van de fietsen en we volgen natuurlijk de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Ook kijken we natuurlijk of het duurzaam is en goed functioneert. Dit doen we door het zo veel mogelijk zelf in de praktijk te testen. Als het onze testen doorstaat nemen wij het op in onze collectie, om u op deze manier een goede, duurzame en innovatieve collectie te kunnen aanbieden.

Het Gates Carbon Drive systeem is ontwikkeld voor het gebruik in de motorfietsbranche. Later werd het ook ingezet bij dragrace motoren met veel vermogen. Deze hoogwaardige technologie is nu geperfectioneerd en gebruikt voor veel fietsen. De Carbon Drive tandriem is de kern van de aandrijving. Deze op maat gemaakte riem, vervaardigt uit onder andere carbonvezels, is een sterke en efficiënte vervanger van de traditionele fietsketting. Dankzij het Gates Carbon Drive systeem gaat uw aandrijving langer mee, vergt hij minder onderhoud en -het allerbelangrijkste- fietsen wordt echt geweldig.

Waarom Tandriem aandrijving?

SCHOON – WEINIG ONDERHOUD: Geen olie nodig, dus geen vetvlekken. Modder- en vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen met water. U kunt gewoon op uw fiets stappen en wegrijden.

STIL: Geen ketting dus geen loopgeluiden. Het is angstaanjagend stil.

LICHT: Gates Carbon Drive weegt minder dan een kettingaandrijving. Minder bewegende massa betekent betere prestaties.

STERK: De directe overbrenging en het vloeiende gevoel is anders dan alles wat u al hebt meegemaakt. U moet ermee rijden om het te geloven.

Voor een fiets met deze Gates Carbon Drive, bent u bij ons aan het juiste adres, binnen ons assortiment is er ruime keuze aan fietsen die gebruik maken van deze technologie.

rohloff

De Rohloff versnellingsnaaf is ontwikkeld voor professionals en recreatieve sporters. Hoge betrouwbaarheid, optimaal in spreiding van de versnellingen, groot bereik, nagenoeg onderhoudsvrij en eenvoudige bediening zijn de essentiële kenmerken. Met een relatief laag gewicht en een hoog rendement laat deze naaf niets te wensen over.

 

De gesloten versnellingsnaaf zorgt zelfs onder extreme omstandigheden voor een lange levensduur. In vergelijking met andere versnellingsnaven heeft de Rohloff speedhub een groot bereik, 526%, en een gelijkmatige schakelsprong van 13,6% tussen iedere versnelling. De Speedhub is hiermee het eerste duurzame versnellingssysteem met een constant verloop.

rohloff systeem efficientie

Het is waar, in vergelijking met een ander aandrijfsysteem is een fiets met een Rohloff naaf duurder in aanschaf, maar in combinatie met de levenslange garantie die Rohloff Nederland op deze naven aanbied is dat zeker te relativeren. Er zijn al meerdere naven die meer dan 100.000 km hebben gereden, en nog steeds in goede conditie verkeren! Men kan dan ook met recht zeggen: een Rohloff naaf koop je voor het leven.

Met het Di2 systeem heeft Shimano een grote sprong gezet op het gebied van schakelen. Waar voorheen het schakelen altijd via een kabel verliep, kunt u nu elektrisch schakelen via een snoertje. Het grote voordeel hiervan is dat het schakelen altijd soepel verloopt, omdat vervuilde kabels niet meer voorkomen. Ook verloopt het schakelen direct, en is de bediening een stuk eenvoudiger. Kortom: meer controle over uw fiets.

Wat zijn de voordelen voor u:

  • snel en betrouwbaar schakelen
  • eenvoudig (met een vingerbeweging te schakelen)
  • elektrisch schakelen: geavanceerd en innovatief
  • soepel en gemakkelijk

OMNIOmni is de verbinding tussen de digitale Stromer wereld en de echte wereld om u heen. Hiermee kunt via uw telefoon met uw fiets communiceren, op afstand instellingen veranderen en zelfs de anti-diefstal inschakelen.

 

Het OMNI platform is eenvoudig via de Stromer app te bedienen. Zo kunt u de beveiligingsmodus vanaf elke gewenste plaats inschakelen, maar ook uw fiets volgen waar die zich ook maar bevindt. Op deze manier combineert Stromer de vele voordelen van de digitale ontwikkeling met de bijzondere rij-ervaring van Stromer. Op elk moment heeft u via het cloud-platform Omni toegang tot al uw persoonlijke data en voorkeursinstellingen.