Selecteer een pagina

Speciaal oplossingen

Wij realiseren uw ideeën.

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van maatwerk kunt u bij ons terecht voor specifieke aanpassingen aan uw fiets op basis van uw wensen. Zo hebben wij al verschillende mensen kunnen helpen die op zoek waren naar een driewielfiets. Aanpassingen aan uw bestaande fiets zijn echter ook mogelijk. Denk daarbij aan het inbouwen van een terugtraprem of het monteren van een zadellift, wat voor u het fietsen weer een stuk veiliger kan maken. Een fiets, die speciaal en waardevol voor u is, kan weer compleet klaargemaakt kan worden, zodat deze weer als nieuw fietst.

Kortom, welke vraag of welk idee u ook heeft, wij willen altijd met u meedenken. Wij zijn gepassioneerd en gedreven om u weer op weg te helpen met een gebruiksvriendelijk fiets.

Met het driewiel systeem van Altena kunnen wij u iets heel speciaals aanbieden. Wij maken van uw bestaande fiets een driewieler, zodat de stabiliteit van de fiets toeneemt. Het systeem is onder elke fiets te bouwen, of het nu om fiets met elektrische ondersteuning of om een fiets met lage instap gaat. Welk aandrijfsysteem er wordt gebruikt maakt ook niet uit, wij kunnen het voor u maken.

Om dit te realiseren halen wij het bestaande achterwiel eruit en plaatsen een geparelstraald RVS frame daarvoor in de plaats. Hierdoor kunt u uw bekende fiets gewoon blijven gebruiken. Dit betekent niet alleen dat de prijs veel gunstiger is in vergelijking met een nieuwe driewielfiets, het is ook nog eens een stuk veiliger, omdat u niet opnieuw hoeft te wennen aan een andere fiets.

 Flyer Altena Opus driewiel

Module:

  • de module is geheel van geparelstraald roestvast staal
  • de aluminium delen zijn zwart geanodiseerd

Wielen:

  • 20″ holkamervelgen met Schwalbe Big Apple-banden
  • optioneel uit te voeren met elke gewenste velg of band

Remmen:

  • mechanische schijfremmen.
  • met als extra optie hydraulische schijfremmen voor eenvoudigere bediening en een stevige remwerking

Voor prijzen of meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen, wij denken graag met u mee.

De zadellift is de oplossing om uw fiets op maat af te stellen en het opstapgemak te waarborgen . Het systeem kan gemonteerd worden op elke fiets. Zodoende bent u niet gebonden aan een speciaal frame om met de voeten bij de grond te kunnen.

zadellift

Het werkt heel eenvoudig, wij monteren de speciale zadelpen en stellen deze af op de voor u juiste hoogte. Hierdoor kunt u tijdens het fietsen gewoon uw knieën strekken. Dit verminderd de kans op pijnlijke klachten, of zelfs slijtage aan uw gewrichten, ten gevolge van overbelasting. Wanneer u plotseling moet remmen, of wilt stoppen en afstappen, knijpt u in de ,op het stuur gemonteerde, hendel. Hierdoor zakt u, zoals bij een bureaustoel, naar de laagste stand, zodat u met beide benen stabiel op de grond komt te staan, zonder enige moeite.

Waar voorheen altijd een verkorte crank werd gemonteerd, kunnen we nu een excentrische pedaalarm monteren aan uw huidige crank. Door het extra draaipunt word de buiging van uw knie of heup beperkt. Wel is de maximale strekking van het been ongewijzigd.

excentrische crankHierdoor is het mogelijk om tijdens het fietsen uw been maximaal te strekken met een met een kleine (afhankelijk van de afstelling) buiging van uw knie of heup. De negatieve en pijnlijk belasting word zo tot een minimum beperkt.

moederstuurEen moederfiets duur? Welnee: met het slimme Moederstuur maak je van je eigen fiets de allerbeste moederfiets. Veilig, voordelig, comfortabel en nog leuk ook, want het Moederstuur heeft een extra stuurtje aan het stuur, zodat de kleine zelf ‘mee kan sturen’.

Heeft u een speciale aanpassing nodig, of heeft u een idee voor speciale fietsaanpassingen? Dan bent u bij Polletje op het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van speciale oplossingen en maatwerk kunnen wij al uw wensen en ideeën omzetten in een voor u werkend resultaat.

Wanneer u met een vraag bij ons komt zullen wij tijd en aandacht besteden aan het door u aangegeven probleem, denken we daarbij graag mee en zullen we zoeken naar een oplossing. Voordat wij aan het uitvoeren hiervan beginnen zullen wij onze plannen uitvoerig met u doornemen, en indien gewenst een overzichtelijke offerte overhandigen. Komt u graag een keer langs.