Op zoek naar een nieuwe fiets?

Fietsen door de tijd

Lederen zadel, stalen frame en terugtraprem waren decennia lang de standaard voor fietsen. Nieuwe ontwikkelingen maakten fietsen lichter, comfortabeler en gebruiksvriendelijker. Tegenover deze progressieve kant van de fietsenbranche is altijd de conservatieve kant blijven staan. Aan u de keuze wat u prefereert. Hieronder vindt u dan ook een overzicht van de collectie fietsen van onder andere Gazelle, Sparta, Kalkhoff en BSP.

Een veelzijdig segment

Van stadsfietsen tot sportfietsen. Rijwielen zijn in grote verscheidenheid verkrijgbaar. Daarbovenop zijn lifestylefietsen nu erg ‘in’. Soms is de keuze zelf zo groot geworden dat het overzicht kwijt is geraakt.

Bij Polletje hebben wij al deze veranderingen over de decennia meegemaakt, dit zorgt ervoor dat ons advies beproefd is. We volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en spelen daarop in, om zo een compleet en betrouwbare collectie te kunnen aanbieden.

Waar let je op bij aanschaf van nieuwe fiets?

Maat

De framemaat is erg belangrijk als u een fiets gaat kopen. Wanneer u een fiets koopt met een te laag frame, dan kan dit natuurlijk nog wel aangepast worden door het zadel hoger te zetten. Dit heeft echter zijn beperkingen. De juiste framehoogte fietst lekkerder. U brengt efficiënter energie over op de pedalen en uw knieën stoten niet tegen het stuur.

Type

In de afgelopen jaren is de verscheidenheid aan fietstype behoorlijk toegenomen, denk hierbij aan de stadsfietsen, sportfietsen, maar ook de lifestyle fietsen zijn niet meer weg te denken.

Bij ’t Polletje is hierin een ruime keuze aan betrouwbare fietsen.

Gebruik

Het gebruik van een fiets is zeer veelzijdig en in het Nederlandse straatbeeld ook niet meer weg te denken. Zo moet u bij het kopen van een nieuwe fiets altijd kijken of deze bij uw gebruik past.

Wilt u proefrijden? Geen probleem! Kom gerust langs of maak online uw afspraak.

Maak een proefrit
BSP