Deskundig advies

Advies

Bij Polletje staat u als klant centraal, daarom krijgt u bij ons alle tijd en aandacht die nodig is voor het maken van uw beslissing. Zowel bij advies voor de aanschaf van een fiets, als voor vragen die u heeft over een reparatie. Door onze jarenlange expertise op gebied van kwaliteit, maatwerk en duurzaamheid bent u bij ons in vertrouwde handen.

Ook als het gaat om onderhoudsadvies staan wij graag voor u klaar. Zo zorgen wij, samen met u, dat u maximaal van uw fiets kunt blijven genieten.

Door de jaren heen is er op het gebied van fietsen veel veranderd. De fiets van vroeger die uitsluitend van staal werd gemaakt en voorzien was van terugtraprem en een lederen zadel, moest plaats maken voor een fiets die gemaakt werd van aluminium met versnellingen. Daarbij heeft de elektrische fiets zijn intrede gedaan, waardoor veel mensen die anders af moesten stappen, nu gewoon verder kunnen op de fiets.

Verder is in de loop van de jaren ook het assortiment enorm uitgebreid, denk daarbij aan de lifestyle fiets, sportfiets en stadsfiets (gewoon of elektrisch). Ook de komst van de speed pedelec heeft al behoorlijk wat vragen opgeworpen. En zo loopt u als klant met de vraag rond: Welke fiets is geschikt voor mij?

Bij Polletje hebben wij al de veranderingen van de afgelopen decennia  ook meegemaakt, en dat maakt ons advies dan ook beproefd. We volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en spelen daarop in, om zo een complete en betrouwbare collectie te kunnen aanbieden. Omdat de lijnen tussen de werkplaats en winkel kort zijn, is ons winkeladvies ook getest in de praktijk, waardoor u als klant, van ons, het beste advies kunt verwachten.

Onze werkplaats heeft door de jaren heen veel veranderingen meegemaakt, zo werden de fietsen in de beginjaren met de hand gemaakt, waarbij zelfs het frame door ons werd gelast. Dit is nu veranderd door de komst van grotere fabrikanten. Ook bij de intrede van de elektrische fiets werden er grenzen verlegd.

Een fiets die zelf, via GPS en GSM, in verbinding staat met het internet, automatisch zijn updates uitvoert, of rit data verstuurd naar de cloud is niet langer toekomstmuziek. Deze fijngevoelige elektronica vraagt ook van de werkplaats de nodige expertise.

Omdat wij al deze veranderingen met veel genoegen hebben zien passeren, en onze passie nog steeds ligt bij het repareren en onderhouden van uw fiets, bent u voor al uw fiets reparaties bij ons aan het goede adres. Om dit alles kort samen te vatten: wij geven u graag advies en kunnen u verder informeren over de mogelijkheden. Indien gewenst kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Naast het periodieke onderhoud en de reparaties die u bij ons laat uitvoeren kunt u natuurlijk zelf ook veel doen aan het onderhoud van uw fiets. Maak de fiets bijvoorbeeld regelmatig goed schoon. Bij ons kunt u terecht voor diverse onderhoudsmiddelen en gereedschappen waarmee u zelf kleine reparaties kunt uitvoeren. Hieronder staan enkele van deze onderhouds- en reparatiepunten op een rijtje.

  • Controleer uw fiets regelmatig op loszittende onderdelen, roestplekken, scheurtjes en verbogen onderdelen.
  • Controleer of bewegende delen piepen of speling vertonen.
  • Is de bandenspanning in orde, zit er voldoende profiel op de band en zit er geen slag in het wiel?
  • Is de verlichting van uw fiets in orde?

Verder zijn er natuurlijk tal van andere zaken die u zelf zou kunnen bijhouden. Wij nodigen u daarom ook graag uit in onze werkplaats, waar wij u zullen voorzien van professioneel advies. Zo zullen wij samen met u zorg dragen voor de maximale levensduur van uw fiets.

R

Deskundig

R

Persoonlijk

R

Betrouwbaar